10 semne ale unei relatii obosite
Trecerea timpului, lipsa pasiunilor comune, grijile de zi cu zi sau banala rutina ajung sa consume o relatie mai mult decat orice altceva. Chiar daca iubirea inca e acolo, devine tot mai greu sa petreceti timp impreuna fara certuri, iar daca nu sunt certurile, sigur e plictiseala si lipsa de voiosie.
10 semne ale unei relatii obosite:
- Lipsa de comunicare – daca ati ajuns in stadiul in care nici macar nu mai simtiti nevoia sa va povestiti pataniile de la serviciu sau pur si simplu sa stati de vorba la o ceasca de cafea, ceva nu e in regula.
- Certurile frecvente – cand certurile pe toate nimicurile va consuma toata energia, e timpul sa schimbati ceva.
- Absenta sexului – sexul este necesar pentru orice relatie pentru ca va duce impreuna, detensioneaza, elibereaza endorfina, pur si simplu solidifica legatura dintre voi.
- Nu mai iesiti in oras – e grozav sa stai in pijamale, pe canapea sa te uiti la un serial, dar pentru relatie, o iesire in oras inseamna un mic refresh.
- Nu petreceti timp cu alte cupluri – pare ciudat, dar compania altor cupluri intareste relatia voastra. Faptul ca ii vezi pe altii cum se poate poate fi sau nu un etalon pentru relatia voastra.
- Nu va planificati vacante speciale – a merge la mare si la munte nu inseamna vacanta daca o faci ca sa zici ca ai fost in concediu. A calatori in locatii noi cu partenerul va provoaca la discutii noi si la experiente noi.
- Fiecare are o viata doar a lui – daca ati ajuns doar sa va intersectati ocazional acasa, fara sa mai faceti nimic in comun, e cazul sa aveti o mica discutie. E grozav sa ai activitati doar pentru tine, dar sa uiti ca esti intr-o relatie nu e deloc ceva de dorit.
- Nu mai vezi in partener decat un coleg de camera – atunci cand doar discutati treburi administrative, cand va ocupati exclusiv de gospodarie, atunci nu va mirati ca relatia devine plicticoasa.
- Nu mai glumiti, nu va mai tachinati – o relatie fara putina joaca este tare, tare trista.
- Zilele voastre toate sunt la fel – zilele trase la Xerox sunt cu adevarat deprimante. Spontaneitatea poate fi ce va trebuie.
Cum aduci sarea si piperul in relatie?
Pofta vine pe parcurs. Poate la inceput nu o sa ai chef de absolut nimic, o sa-ti doresti doar sa stai in casa, unde e comod, dar asta nu ajuta prea mult la dinamica relatiei. Daca doar unul ditre parteneri face eforturi iar celalalt nu vine cu nicio initiativa, atunci poate discuti putin cu partenerul pentru a ii atrage atentia asupra situatiei in care va aflati.
Ce faci daca lucrurile pur si simplu nu mai functioneaza?
Iubirea nu inseamna plictiseala. Normal, nu toate relatiile trebuie sa fie active, aventuroase si nici toti oamenii nu isi permit prea multe excursii, dar nu trebuie sa stai intr-o relatie in care simti ca nu traiesti si simti ca viata trece pe langa tine.
Daca discutiile nu functioneaza, terapia de cuplu poate fi o varianta buna pentru a solutiona situatia creata.
Cum iesi din monotonie?
In primul rand, daca vrei sa iti ajuti relatia, trebuie sa te ajuti pe tine. Daca tu incepi sa fii mai aventuros, mai atent la nevoile tale, daca faci mai mult din ce iti place, poate il motivezi si pe partener. Daca totusi partenerul e de neinduplecat, macar iti gasesti flacara din tine, iar asta e mai bine decat orice.
Ce faci daca partenerul nu apreciaza schimbarea?
Toata lumea ar trebui sa isi traiasca viata la potentialul maxim. Daca partenerul nu iti permite sau nu apreciaza faptul ca tu infloresti si te bucuri de viata, atunci poate mergeti pe cai separate.