5 feluri în care cicăleala distruge chiar şi cele mai sănătoase relaţii
Și tocmai de aceea este bine să înveți să nu mai faci asta. Lasă-ți bărbatul în pace, pe bune. Undeva prin 2012, The Wall Street Journal susținea că sâcâiala – pe care publicația o definește ca fiind acea interacțiune prin care o persoană cere ceva în mod repetat iar altă persoană ignoră cererile, ajungându-se ca ambele să fie foarte nervoase – este principala problemă într-o căsnicie și poate conduce în foarte multe cazuri chiar la divorț.
Cunosc oameni care fac asta, care sunt tot timpul în spatele partenerului spunându-i să spele vasele sau să dea cu mopul, să își aranjeze hainele și așa mai departe. Partenerul, de regulă, nu se comportă în consecință nici măcar în jumătate dintre cazuri. Chiar dacă persoanele care au obiceiul să cicălească sunt sfătuite să se abțină, ele nu o fac până nu ajung să conștientizeze că traiul lor împreună s-a degradat constant.
Cei mai mulți dintre cei care au făcut eforturi pentru a nu mai fi cicălitori au descoperit că relația s-a îmbunătățit semnificativ și că au fost mai fericiți alături de partener/a ca urmare a deciziei de a-și schimba atitudinea.
Cicăleala ta îl face să se simtă ca și cum ai fi mama lui
Este ceva ce poate conduce, destul de sigur, către reproșuri și iritare. Dacă mama ta este cicălitoare înseamnă că înțelegi perfect despre ce este vorba. Mai mult ca sigur nu îți doreșți să îți transformi iubitul într-un adolescent rebel.
Atunci când îl sâcâi, tot tu ajungi să te simți nebăgată în seama și neimportantă
Mai ales în cazurile în care cererile tale sunt ignorate în mod repetat. Conform “The Wall Street Journal”, femeile tind să fie mai cicălitoare din cauza faptului că simt mai multă responsabilitate în ceea ce privește treburile casnice. Dacă partenerul nu răspunde la acest tip de abordare, nu ezită să încerci și alte metode.
Certurile ajung să se refere la cât îl sâcâi și nu la adevăratele probleme
În cazul tău s-ar putea ca “încrederea” să fie un topic mai important pentru voi ca și cuplu, la fel cum este “responsabilitatea” în cazul lui, în cadrul relației pe care o aveți. În loc să deveniți fiecare inamicul celuilalt, încearcă să-l înțelegi și, în același timp, să îl ajuți să te înțeleagă. Poate că a avut o zi grea la serviciu, poate că este stresat, poate că se simte copleșit și are nevoie de puțin ajutor. Comunicaţi eficient unul cu celălalt, este cea mai bună metodă de a rezolva orice divergente între parteneri.
Cicăleala vă va face pe amândoi să vă îndoiți în privința relației
Ba, mai mult, vă va face chiar să evitați să vă mai vedeți. În loc să fiți fericiți și să numărați minutele până când urmează să vă revedeți, ajungeți să vedeți în partener/a un străin care nu vă înțelege și care începe să vă deranjeze. Sună destul de toxic, nu ți se pare?
5. Sâcâiala continuă nu mai lasă loc distracției și bucuriei
Încearcă să conștientizezi câtă energie și cât timp vă consumă acest fel de a fi, cât timp și câtă energie vă răpesc certurile legate de acest subiect, Nu ți-ar plăcea mai mult să luați o cină romantică sau să mergeți într-o mini vacanță, încercând să reveniți în altă manieră și cu altă abordare vis a vis de ceea ce nu este exact așa cum vă doriți? Dacă răspunsul este da, înseamnă că merită să mai discutați o dată, altfel, despre ceea ce vă nemulţumește momentan.