5 feluri în care să îţi ajuţi partenerul să îşi depăşească nesiguranţa
Se prea poate ca în spatele nesiguranței de care dă dovadă iubitul tău să se afle un motiv serios. Să poți fii alături de o astfel de persoană este complicat de cele mai multe ori, poate tocmai de aceea este nevoie de sfaturi bune în legătură cu felul în care se abordează astfel de dificultăți.
În orice relație, unul dintre parteneri este puțin mai nesigur decât celălalt și necesită mai multă atenție. În orice caz, problema nesiguranței de sine ar putea avea rădăcini mult mai adânci în durerea generată partenerului de imposibilitatea acestuia de a-și exprima coerent nevoile.
Cum să crești respectul de sine bărbatului tău
1. Reasigură-l de autenticitatea legăturii dintre voi și reconectează-te cu el
Chiar dacă nu este vina ta pentru faptul că se întreabă tot timpul “de ce nu sună?” sau “oare mă iubește?”, ai putea să îi arăți că totul între voi este în regulă și că aveți o conexiune sigură. Un mic mesaj sau un minut de convorbire telefonică în timpul zilei ar putea face diferența într-un mod pozitiv pentru relația voastră.
2. Nu îl lasă să aștepte foarte mult un răspuns
Unii parteneri tind să își dea seama de momentele în care exagerează, dar chiar și când au această atitudine tot este bine să nu lași să treacă mult timp până răspunzi unei întrebări. La fel de important este să nu întârzii la întâlnire, pentru că s-ar putea interpreta ca lipsa de respect din partea ta sau ar putea părea, în ochii unui partener nesigur pe el, că nu îl consideri o prioritate.
3. Fii constantă în atitudinea față de el
Este foarte bine să îi demonstrezi constant afecțiunea și dragostea ta, ajutându-l astfel să se simtă ascultat, prețuit și înțeles. Dacă faci asta o săptămâna iar în următoarele două nu, fricile lor se vor adânci și vor face legătura între prezent și traumele din copilărie, atunci când au pățit exact la fel. Gesturile care par neimportante pentru tine ar putea însemna enorm pentru el, așa că nu ezita să le faci pentru a ajuta relația – asta în cazul în care simți că merită, bine-nțeles.
4. Nu-i sugera că nesiguranţele lui nu sunt în regulă
Dacă îi vei transmite (subtil sau nu) că este un ciudat din cauza felului în care se simte și reacționează, nu vei face decât să îi agravezi senzația că nu are valoare că persoană. Partenerii de acest fel sunt lăsăți fără echilibru atunci când persoanele iubite folosesc într-un mod nefericit informațiile legate de vulnerabilitățile și traumele lor.
5. Înțelege că vindecarea lui nu depinde de tine
Nu-l poți face bine. Îi poți înțelege atât nesiguranța cât și nevoile, poți fi alături de el dacă se hotărăște să meargă la un consilier specializat, însă trebuie să înțelegi că problemele lui au originea în copilărie, atunci când nu a primit ceea ce avea nevoie din punct de vedere afectiv. Este important să te educi în așa fel încât să nu ajungi să te simți copleșită atunci când fricile sau lipsurile lui se manifestă în cadrul relației.