Cum recunosti un barbat fals
Orice femeie isi doreste sa gaseasca un barbat adevarat alaturi de care sa isi petreaca tot restul vietii. Se spune ca este nevoie de suficienta experienta de viata pentru a deosebi un barbat veritabil de unul fals. In realitate insa, lucrurile sunt un pic mai simple daca suntem atente la cateva indicii. Psihologii sunt de parere ca oamenii falsi fac intotdeauna anumite gesturi care ii dau de gol.
Iata ce il da de gol ca este un barbat fals:
Te critica politicos
Se spune ca iubirea „este oarba” si ne incetoseaza mintea, astfel ca si remarcile rautacioase ale partenerului ni se par mai dulci. In primele zile ai sentimentul ca ai intalnit o persoana aspiranta la perfectiune, care analizeaza minutios lumea inconjuratoare in cautarea adevarului absolut. Ulterior, observi ca nici tu nu esti iertata de critica lui ascutita si incepi sa te gandesti ca probabil ai multe defecte pe care ar fi bine sa le corectezi. Este destul de obositor si frustrant sa traiesti langa o persoana alaturi de care sa te simti incordata ca nimic din ce faci nu e bine. Sub aceasta masca, a criticului, se ascund slabiciuni, vulnerabilitati, poate o timiditate puternica sau o iubire neimpartasita.
Iti controleaza viata in mod subtil
Un indiciu care iti poate sugera ca ceva nu este in regula cu partenerul tau este faptul ca te verifica la fiecare pas. De cate ori iesi cu prietenele in oras, gaseste un pretext sa te sune pentru a se asigura ca esti intr-un anumit loc. La inceput te vei simti flatata de toata atentia pe care ti-o acorda, dar vei avea surpriza sa constati ca iti va incalca limitele personale, luand toate deciziile in locul tau.
Este excesiv de galant si cu alte femei
Semnalele pe care le primesti in mod constant te fac sa te intrebi daca ai intalnit un gentleman sau doar un fustangiu. Invata sa diferentiezi intre barbatul galant si cel fals. Barbatul romantic, care stie sa curteze, este o surpriza cu adevarat placuta pentru orice femeie. El are grija de tine intr-un mod complet natural, deoarece asta face parte din firea lui. Micile gesturi galante sunt rezultate din empatie si dintr-o buna educatie. A trai alaturi de un astfel de barbat poate fi un lucru extrem de placut. Evident, doar daca el nu cumva se preface. Barbatul fals e un tip care a invatat pe de rost cateva metode sigure de seductie, pe care le-a exersat si le-a perfectionat de-a lungul timpului. O modalitate sigura de a-l identifica este sa il pui in compania unor femei frumoase si ii vei observa privirea alunecoasa si gesturile de tandrete, care pana atunci iti apartineau doar tie. Dintr-o zana rasfatata, te vei transforma rapid femeie insignifianta.
Da dovada de prea multa putere
Probabil ca iti doresti in preajma ta un barbat puternic, in compania caruia sa te simti protejata si in siguranta. Dar invata sa faci distinctia intre un barbat adevarat si unul dominator si abuzator. Barbatii cu o falsa putere stapanesc la perfectie tehnicile de seductie si sunt capabili sa le ofere femeilor trairi de maxima intensitate intr-un timp scurt. Te coplesesc cu flori, cadouri si experiente frumoase si te trezesti apoi prinsa in plasa lor ca o musculita nevinovata. Acesta este barbatul fals, care isi mascheaza violenta prin gesturi marete. Mai tarziu va declara ca locul femeii este doar in casa, ca treburile gospodaresti sunt in exclusivitate atributia ei, iar el, barbatul adevarat, este dator sa asigure familia cu toate cele necesare. Apoi, cand femeia va fi total dependenta de el, fara job, fara profesie si cu copiii in brate, va putea abuza de ea dupa bunul lui plac. Barbatul adevarat este un lider ambitios, cu o cariera in ascensiune, care in principiu nu refuza ideea de a asigura cuiva existenta. Este un adevarat stalp financiar al familiei. Un amanunt important la care trebuie sa fii atenta cand cunosti un barbat este atitudinea pe care o are fata de mama lui. Un barbat adevarat isi respecta mama, o protejeaza, pastrandu-si, in acelasi timp, vointa si limitele personale. El te va incuraja sa te dezvolti si sa ai o cariera frumoasa, in acord cu potentialul tau.
Text: Dana Comanescu, Psiholog