Transpiri excesiv? Iată ce poți face.
Pentru foarte mulți dintre noi, vara este anotimpul preferat; abia așteptăm să putem merge la mare sau la un picnic undeva în mijlocul naturii. Pentru aproximativ trei procente dintre oameni însă, cei care suferă din cauza hiperhidrozei, vara reprezintă anotimpul în care transpiră cel mai mult.
Transpirația este perfect normală, fiind modalitatea organismului de a-și regla temperatura și de a elimina toxinele. În medie, glandele sudoripare produc aproximativ o jumătate de litru de transpirație în fiecare zi; în situația sportivilor de performanță sau atunci când este caniculă, cantitatea de transpirație produsă de organism poate să ajungă până la 10 litri în fiecare zi.
Igiena personală riguroasă poate să nu fie suficientă
Chiar dacă persoanele afectate de hiperhidroza transpiră în orice condiții de temperatura și indiferent de starea psihică pe care o au, vara amplifică fenomenul și se poate ajunge la situații neplăcute. Este de asemenea adevărat că în aceste situații neplăcute din cauza transpirației pe timp de vara se pot află și persoanele care nu suferă neapărat de hiperhidroza. Igienă personală riguroasă poate fi de ajutor în majoritatea cazurilor, doar că nu este suficientă de fiecare dată. Atunci când realizați că problema este greu de ținut sub control, mai aveți la îndemână câteva alternative.
Pentru ameliorarea simptomelor hiperhidrozei puteți merge să va consulte un medic dermatolog, acesta fiind în măsură să va sugereze mai multe posibile tratamente.
Atunci când nivelul fluidelor din organism este unul scăzut, începem să simțim senzația de sete. Transpirația are un rol extrem de important în a menține o temperatura corporală optimă, iar pentru că acest proces să se desfășoare eficient, este esențial să beți suficiente lichide.
Vestimentația și expunerea excesivă la soare
Un alt aspect care trebuie avut în vedere este felul în care ne îmbrăcăm pe timpul verii. Hainele confecționate din materiale subțiri, realizate din fibre naturale, sunt de preferat. Cel mai bine este să alegeți o vestimentație lejeră, alcătuită din culori deschise. Unele dintre materialele folosite în prezent pentru confecții au în alcătuirea lor argint sau cupru, elemente care pot elimina bacteriile ce generează mirosul neplăcut de transpirație.
Expunerea excesivă la soare este încă o cauză a transpirației. Atunci când pielea este afectată de arsuri solare, căldură nu mai este distribuită în organism cu aceeași eficiență. Ideal este să nu vă expuneți direct razelor ultraviolete și să purtați o șapcă sau o pălărie pe cap. Crema de protecție solară este de asemenea indicată, iar în cazul persoanelor care transpiră excesiv se recomandă cremele de protecție solară care sunt rezistente la transpirație și la apă.
O altă măsură pe care o puteți lua este aceea de a reduce consumul de mâncăruri condimentate, de cafea și de alcool, fiind produse care dau de lucru glandelor sudoripare. Pentru a vă asigura că aveți un miros plăcut al corpului puteți folosi deodorantele, iar pentru blocarea canalelor prin care circulă transpirația sunt de ajutor antiperspirantele. Acestea din urmă pot avea o eficientă de la 12 ore până la două zile, în funcție de marcă și calitate, fără a avea efecte negative dacă sunt folosite pe termen scurt; pe termen lung însă pot genera probleme ale canalelor respective, afectându-le puternic și favorizând apariția unor gâlme care dor și care pot fi înlăturate printr-o intervenție chirurgicală.
Farmacistii Catena recomandă produsele Transpiblock, produse care ajută la reglarea și reducerea în mod eficient a transpirației excesive, oferind eficient protecție împotriva mirosului neplăcut încă de la prima aplicare. Nu irită pielea, asigură o senzație de prospețime și o protecție de până la 72 de ore! Mai multe detalii despre produse găsiți AICI.