Câtă nevoie avem de terapia de cuplu?
Acum ceva timp, nu mult, foarte puțină lume vorbea despre terapia de cuplu. Nu era un subiect pe care să îl abordeze televiziunile, filmele sau social media. Articolele pe această temă nu erau foarte multe sau foarte serioase, însă lucrurile s-au schimbat destul de mult în ultima vreme.
Problemele pe care partenerii le au într-un cuplu nu sunt subiecte pe care să le discute cu alte persoane și din acest motiv foarte mulți oameni aflați în această situație evita să se deschidă în fața unui specialist și să îi urmeze apoi sfaturile. Se poate ajunge în situația ca armonia din cuplu să fie amenințată destul de serios, mai ales atunci când niciunul dintre cei doi nu mai vrea sau nu mai poate să cedeze pentru ca lucrurile să fie din nou în balans.
Cei mai mulți dintre noi resimțim stresul generat non stop de întâmplări minore, din viața de zi cu zi, presărat cu momente în care stresul poate fi greu de suportat și care sunt greu de gestionat. Sunt situații care se pot suprapune peste adâncirea diferențelor dintre parteneri în cadrul cuplului iar asta poate să genereze un context complicat. Unele cupluri pot să depășească momentul, altele încetează să mai existe sub presiune.
Pentru a nu risca inutil, în situația în care simțiți că va este imposibil să găsiți o soluție, apelați la un psihoterapeut. Va încerca să rezolve problemele partenerilor în același timp, nu pe rând, iar rezultatele pot fi neașteptat de bune chiar și după câteva ședințe doar. Un studiu efectuat în Statele Unite arată că 48% dintre cupluri au avut de câștigat de pe urmă acestei forme de terapie, însă 38% au avut mai mult de pierdut; 14% nu au remarcat nici un efect.