“TO DO LIST” inainte de a ramane insarcinata
Te afli in situatia in care incerci sa concepi un copil? Ei bine, inainte de a-ti spune cum poti ramane sanatoasa atat in timpul sarcinii, cat si dupa aceea, te felicitam pentru decizia luata. Sanatatea inainte, dar si dupa momentul conceperii implica atat de multe aspecte diferite ale vietii tale, incat am intocmit o lista rapida care te va ajuta sa te mentii sanatoasa atat psihic, cat si fizic in toata aceasta perioada. Enjoy!
Consulta medicul inainte de a concepe un copil!
Incepe prin schimbarea obiceiurilor alimentare si include o varietate de alimente sanatoase in meniul tau zilnic.
Fa sport!
Incepand chiar de acum, vei ramane in forma in timpul sarcinii. Exercitiile fizice pot reduce riscul de avort spontan, iar faptul ca sportul ajuta la reducerea complicatiilor in timpul sarcinii, este o chestiune dovedita stiintific.
Reeduca-te din punct de vedere alimentar!
Mananca o leguma pe care nu ai mai incercat-o pana acum!
Spune STOP fumatului inainte de sarcina!
Fumatul in timpul sarcinii are o serie de consecinte nefaste atat asupra sarcinii, cat si asupra dezvoltarii fatului, prin urmare ar trebui sa renunti la acest viciu, de dragul minunii care iti creste in burtica. In acest sens, poti apela la numeroasele programe care sprijina renuntarea la fumat. Ai nevoie doar de vointa si motivatie.
Ia vitamine prenatale!
Ele pot fi prescrise de catre medicul tau sau pot fi cumparate din farmacii. Asigura-te, inainte de a le achizitiona, ca acestea contin 0,4 mg de acid folic.
Schimbari in cuplu
Invita-ti partenerul sa ti se alature in schimbarea obiceiurilor alimentare pentru a dobandi, atat tu, cat si el, un obicei sanatos.
Urmareste perioadele menstruale!
Informandu-te si invatand mai multe despre ciclul menstrual, vei sti sa determini mai precis perioada ovulatiei. Aceste lucruri fac termenele scadente mai precise.
Cauta ginecologul potrivit!
Daca ai nevoie de un medic nou, gaseste-l inainte de a ramane insarcinata.
Evita produsele chimice care te-ar putea afecta atat pe tine, cat si pe copilul tau!
Consultata medicul stomatolog inainte de a ramane insarcinata!
Spune-le cadrelor medicale ca intentionezi sa ramai insarcinata! Astfel, poti evita expunerea la teste si substante chimice daunatoare.
Fara alcool in timpul sarcinii!
Consumul de alcool in timpul sarcinii poate provoca, in unele cazuri, malformatii congenitale ale fatului.
Odihneste-te atunci cand poti!
Trage un pui de somn intre mese!
Incepe un jurnal sau un blog cu evolutia sarcinii!
Foloseste remedii non-medicamentoase pentru probleme cum ar fi greata, arsurile la stomac si constipatia!
Hidrateaza-te!
Bea sase pana la opt pahare de apa pe zi.
Citeste inca o carte!
Terapii alternative
Yoga este esentiala in procesul de meditatie si relaxare. Alatura-te mamicilor care sunt inscrise la cursuri de yoga prenatal.
Adauga meniului tau inca 300-500 de calorii pe zi in timpul sarcinii.
Gimnastica acvatica pentru mamici
Inotul este extrem de necesar in timpul sarcinii. Miscarea in apa mentine sanatatea inimii, imbunatateste respiratia, favorizeaza circulatia sangelui si amelioreaza durerile specifice sarcinii.
Recuperarea dupa nastere
Continua sa faci sport si dupa ce ai nascut, chiar daca te misti mai greu, iar bebele iti ocupa tot timpul. Acest lucru te va ajuta sa te recuperezi mai repede dupa nastere.
Invata sa citesti povesti pentru copii!
Fii fericita!
Text: Andreea Popescu