Aventurile de o noapte
Traim in secolul corpului liber de vesminte dar si de prejudecati. Mass-media, moda, mentalitatile si orientarile prezente ne provoaca continuu si ofera un nou sens conceptului de generozitate. Femeilor li se pare firesc sa poarte rochii transparente si sa evite lenjeria intima, sa-si scoata in evidenta sanii si fesele. In ciuda multor secole de progres catre civilizatie, primitivismul dorintei carnale si obsesia fata de sexul celuilalt au ramas intacte, neatinse de munca de dresare si imblanzire a animalului de la subsolul fiintei omenesti.
Sexualitatea contemporana ne reaminteste ca omul nu este perfect stapan pe el insusi, ci ca are limitele sale impuse de tendintele sau pulsiunile sale primordiale.
In mod practic, nu avem capacitatea de a ne controla dorinta de a avea un partener in vietile noastre. Sexualitatea se aseamana in foarte mare masura cu senzatia de foame: cu cat este mai intensa, cu atat pune pret mai putin pe calitatea hranei ce o poate satura.
Sex, aici si acum….
Aproape ca nu ne mai intereseaza sa avem o viata sexuala longeviva, pentru ca acest lucru cere cumpatare si echilibru, atribute ridiculizate de lumea haotica si moderna in care ne desfasuram existenta. Am ramas, in privinta sexului, fiinte limitate, care vor sex sau relationare intima aici si acum. Este dificil sa refuzam ceea ce ni se ofera cu atata usurinta, dar si cu atata pasiune. Astazi, sexul a depasit rangul de pasiune, devenind un adevarat viciu.
Nuditatea expusa excesiv conduce la aventuri
Expunerea obsesiva a trupului nud poate ajuta la aparitia unei pasiuni puternice, numai temporare, poate inflacarate si plina de extaz, dar numai atat.
Goliciunea in stare bruta alaturi de lipsa de creativitate fac din femeia cea mai frumoasa si atragatoare un banal, monoton si plictisitor obiect sexual. O astfel de femeie va fi usor de inlaturat, majoritatea barbatilor o vor alunga din viata lor f?ra nicio urma de parere de rau.
Aventura de-o noapte, cauza a destramarii cuplurilor
Lipsa de imaginatie in crearea unei ambiante excitante, provocatoare dar si romantice, placute, care sa mearga dincolo de actul sexual strict fiziologic pana la uniunea simbolica absoluta, extatica, are un rol covarsitor in esuarea lamentabila a relatiei de cuplu.
Infidelitatea este una dintre cauzele care au condus la destramarea cuplurilor, in pofida vechimii si stabilitatii acestuia.
In ciuda blamarii si etichetarii sociale, adulterul a supravietuit tuturor torentelor care aveau ca scop disparitia sa. Si totusi, chiar daca relatiile noastre de cuplu, oficializate sau nu, se bazeaza pe iubire, atractie sexuala si satisfactie mutuala, infidelitatea este mai raspandita ca in trecut. Celor cu o nevoie de adrenalina crescuta, astfel de relatii extraconjugale le ofera un amalgam de senzatii tari. Exista si cazuri in care unul dintre parteneri insala nu pentru ca sta alaturi de persoana nepotrivita, ci pentru ca are asteptari inalte, ca relatia sa de cuplu sa fie incitanta si mereu surprinzatoare, insa nu face nimic ca acest lucru sa devina realitate.
Societatea contemporana este o societate bazata preponderent pe consum. Sfera sexualitatii nu face exceptie de la aceasta realitate. Erotismul imbraca in aproape toate mediile sociale forma adulterului infatisat ca o iubire pasionala plina de mister si savoare. Nevoia oamenilor de acceptare si afiliere la un grup ii determina sa incerce aceasta experienta aventuriera, si nu pentru ca ar fi nemultumiti de partenerul de viata. O aventura de-o noapte poate revitaliza propria relatie, cu conditia ca aceasta sa fi fost traita fara intentii serioase si sa fie abandonata la momentul potrivit.
Text: Ioana Corina Marcu
Consilier psihologic – formare in evaluarea si consilierea experientialista a copilului, adultului, cuplului si familiei