Cărți care te ajută să îți dezvolți personalitatea
Cititul nu este doar o metodă de relaxare și detașare, ci este o variantă de necontestat care-ți îmbunătățește cultura generală și îți dezvoltă imaginația, inteligența dar și personalitatea. Cărțile își pun amprenta asupra noastră prin trăirile pe care ni le imprimă și, în plus, ne inspiră și ne stimulează gândirea critică.
Conform studiilor, după cărțile de beletristică, cele mai căutate și citite cărți sunt cele de dezvoltare personală, iar acestea abordează vaste domenii, de la domeniul relațional, la cel profesional, și tratează subiecte care, practic, ne ajută să ne descoperim și să ne cunoaștem mai bine pe noi înșine. În acest sens, iată un top al celor mai citite cărți care te ajută să-ți dezvolți personalitatea!
„Inteligența emoţională” – Daniel Goleman
Cartea „Inteligenţa emoţională” scrisă de Daniel Goleman a revoluționat lumea psihologiei prin aducerea în atenția tuturor a faptului că emoțiile joacă un rol covârșitor în dezvoltarea personalității. Autorul face o reală diferență între inteligența cu care ne-am născut, IQ-ul, și inteligența emoțională, aceasta din urmă referindu-se la conștientizarea de sine și la autodisciplină, la empatie și la modul în care ne gestionăm impulsurile emoționale. De asemenea, Daniel Goleman susține în cartea sa că inteligența emoțională are rădăcini în perioada copilăriei și poate fi îmbunătățită și cultivată ulterior, contribuind inclusiv la dezvoltarea inteligenței înnăscute. Este o carte care nu numai că te ajută să-și dezvolți personalitatea, dar te ajută să te cunoști mai bine și să-ți înțelegi trăirile. Trebuie citită!
„Schimbând gândirea, îți schimbi viața” – Brian Tracy
Brian Tracy își propune în cartea sa, „Schimbând gândirea, îți schimbi viața”, o altă abordare a ceea ce, cu siguranță, știm cu toții: puterea gândirii pozitive în materializarea gândurilor. Autorul încurajează cititorii să-și seteze obiectivele pe hârtie și atrage atenția asupra unui aspect deosebit de important: nu suntem ceea ce credem că suntem, ci ceea ce credem, suntem. Totodată, cartea contribuie la dezvoltarea personalității și îndeamnă la cunoașterea puterii interioare și oferă cititorilor o serie de exerciții pentru a reuși să-și schimbe modul de a gândi în favoarea și beneficiul lor.
„Secretele succesului în era digitală. Cum să îți faci prieteni și să devii influent” – Dale Carnegie
Dale Carnegie este unul dintre cei mai cunoscuți autori de cărți de dezvoltare personală, iar în cartea „Secretele succesului în era digitală: Cum să îți faci prieteni și să devii influent” acesta vorbește despre comportamentul pe care ar trebui să-l adoptăm dacă vrem ca ceilalți să ne trateze corespunzător cu ceea ce ne dorim. Cu alte cuvinte, subiectul răspunde la întrebarea „Cum să te faci plăcut în fața oamenilor fără a manipula și a falsa”. Autorul oferă o serie de sfaturi și recomandări care ne ajută să devenim cea mai bună versiune a noastră, totodată fiind influenți fără să forțăm lucrurile. Practic, cartea ne ajută să ne îmbunătățim modul de comunicare cu cei din jur și, implicit, relațiile interumane. Concluzia? Comportamentul interlocutorilor oglindește propriul nostru comportament.
„Cum să asculți și să te faci ascultat” – Alain Braconnier
Mergând pe aceeași idee de mai sus, Alain Braconnier își propune în cartea sa, „Cum să asculți și să te faci ascultat”, să ofere rețeta succesului comunicării interumane. Celebrul psihoterapeut francez dezvoltă o serie de idei și sfaturi care ajută cititorul să înțeleagă importanța tăcerii, importanța ascultării și a vorbirii. Citind această carte vei reuși să-și dezvolți niște abilități aparte în dialog care te vor ajuta să-ți îmbunătățești relațiile cu cei din jur, indiferent că este vorba de relație de iubire, profesională sau de prietenie.
„Puterea obișnuinței” – Charles Duhigg
Nu ai cum să spui că ești interesată de dezvoltarea personalității tale și să treci cu vederea cartea „Puterea obișnuinței” scrisă de Charles Duhigg. Autorul explică pe înțelesul tuturor, cu exemple și povestiri, cât de importante sunt deprinderile pe care le avem în dezvoltarea și evoluția noastră. Obișnuința este ca un drog și, în majoritatea cazurilor, devine toxică, iar autorul ajută cititorii să-și înțeleagă aceste comportamente și atitudini dăunătoare și să le modifice, să le schimbe.
„Puterea prezentului” – Eckhart Tolle
„Puterea prezentului” scrisă de Eckhart Tolle este o carte foarte provocatoare, o carte care poate părea dificilă la o primă vedere, dar foarte profundă dacă ai răbdarea și interesul necesare să-i pătrunzi tainele. Autorul ne învață să ne folosim mintea pentru a trăi în prezent pentru că tendința noastră este fie de a trăi trecutul, cu frământările sale, fie de a ne raporta doar la viitor, cu grijile sale, uitând astfel să ne trăim, de fapt, viața. Tot de la același autor, merită citită și cartea „Vorbește liniștea”, o adevărată călătorie spirituală care dezvoltă și latura conștiinței de sine și ajută la o înțelegere mai profundă a lumii în care trăim.
„Conversații cu Dumnezeu” – Neale Donald Walsch
Neale Donald Walsch nu își propune să facă predicții apocaliptice, cum ar putea lăsa să se înțeleagă din titlu, ci răspunde, printr-o conversație cu Dumnezeu, la întrebări pe care toți ni le punem, întrebări uzuale, dar apăsătoare, profunde, legate de dragoste și credință, de viață și moarte, de bine și rău, și atinge un subiect delicat: acela al relației pe care ar trebui să o avem cu Dumnezeu.
Farmaciştii Catena recomandă produsul Neuro optimizer ce contine o combinatie speciala de ingrediente care ajuta la imbunatatirea memoriei, a starii emotionale, a concentrarii si a atentiei. Mai multe detalii despre produs găsiţi AICI.