Ce afirmatii pozitive trebuie sa rostesti in functie de afectiunile pe care le ai
Daca plecam de la premiza ca majoritatea bolilor isi au cauza in felul in care organismul reactioneaza la gandurile pe care le avem, putem sa cadem pe ganduri ingrijorati sau putem sa ne inveselim profitand de faptul ca exista varianta de a ameliora problemele folosindu-ne de afirmatii pozitive.
Este esential sa identificam cauza mentala
Louise L. Hay, in cartea ei “Afirmatii pozitive”, explica faptul ca aceste afirmatii au efect asupra organismului si rezolva problemele, dar in anumite conditii. Autoarea sustine ca este esential sa identificam cauza mentala si sa verificam daca este adevarata in cazul nostru. Conform teoriei, trebuie sa ne intrebam care sunt gandurile pe care le avem si care ar putea determina aparitia bolii, repetandu-ne constant ca vrem sa ne eliberam de “sablonul din constiinta” care a dus la imbolnavire. Considerandu-ne deja in procesul de vindecare, teoretic, o buna parte a problemei este rezolvata.
In randurile care urmeaza am enumerat cateva exemple elocvente pentru subiectul pe care il prezentam; vom parcurge distantele necesare de la identificarea problemei pana la ce anume a generat-o si felul in care trebuie facuta afirmatia pozitiva. Verbalizarea propriu-zisa, constientizarea si vizualizarea sunt “uneltele” de care ai nevoie pentru a reusi sa te vindeci.
Afectiuni, cauze si rezolvari
Accident cerebral: generat de ganduri de razbunare, dispret, sau care sunt in legatura cu anumite dureri; “Imi eliberez gandurile, trecutul este in urma, sunt impacat.”
Accidentele: intervin ca urmare a incapacitatii de a te apara si a credintei ca violenta rezolva ceva; “Renunt la sablonul care a generat acest context si sunt impacat, sunt valoros.”
Aciditate, ulcer digestiv, probleme cu stomacul: frica este principala vinovata; “Respir liber si sunt in siguranta. Am incredere ca totul va fi bine.”
Acnee: este o urmare a neacceptarii sinelui; “Sunt o manifestare a divinului. Ma iubesc si ma accept, aici, acum.”
Adictii (dependente): sunt consecinte ale fugii de propria persoana; “Descopar ca sunt mai bun decat credeam, este alegerea mea sa ma bucur de mine.”
Alcoolism: apare atunci cand ai un sentiment de dezradacinare, cand te invinovatesti, cand te respingi; “Traiesc in prezent, fiecare moment este nou, imi inteleg valoarea si imi aprob si iubesc existenta.”
Alergii: se instaleaza atunci cand nu te simti in siguranta; “Lumea este prietenoasa, sunt ocrotit, ma impac cu viata.”
Ameteala: consecinta a gandirii imprastiate; “Sunt centrat si in pace. Ma bucur ca sunt viu si vesel.”
Amigdalita: pare sa te afecteze atunci cand nu ai incredere in fortele proprii pentru a te apara si pentru a cere ce simti ca ti se cuvine; “Este dreptul meu sa primesc ce imi trebuie, asa ca cer asta cu usurinta si cu dragoste.”
Anxietate: provocata de neincrederea in felul in care decurge viata; “Imi aprob deciziile si am incredere ca totul se va rezolva.”
Apatie: o consecinta a destabilizarii eu-lui si a fricii, se instaleaza atunci cand te impotrivesti propriilor sentimente; “Nu este riscant sa am sentimente, sunt deschis in fata vietii, vreau sa simt si sa traiesc.”