Ce fac bărbații după o despărțire versus ce fac femeile
Deși pare utopie, majoritatea bărbaților suferă mai mult după o despărțire decât femeile, doar că ei au marea calitate de a nu arăta asta. Este impropriu spus că femeile suferă mai mult sau că bărbații suferă mai mult pentru că fiecare persoană în parte are anumite caracteristici emoționale și anumite trăsături care o fac diferită în percepții. Fiecare persoană se manifestă în stilul personal, integrează diferit experiența despărțirii în viața sa, însă ceea ce putem observa și puncta este ceea ce fac bărbații după o despărțire versus ceea ce fac femeile. Punctăm încă de la început că tendința cea mai mare de împăcare o au, în general, femeile și tot ele tind să intre mai repede într-o nouă relație.
Ce fac femeile după o despărțire
Faza 1: Femeile, în general, nu trec singure peste o despărțire. Ele simt nevoia să-și împărtășească durerea și emoțiile cu prietenele, cu sora, cu mama sau… cu alt bărbat care este dispus să-și ofere umărul în calitate de prieten. Pentru multe femei, această ultimă variantă este cea mai convenabilă pentru că le dă încredere în ele.
Faza 2: Chiar dacă excludem faza de negare, femeile au tendința de a cădea în depresie mult mai ușor decât bărbații și asta pentru că ele sunt cele care despică firul în patru și nu se pot desprinde cu prea multă ușurință de trecut. Multe femei își redescoperă propria persoană după o despărțire și se redefinesc în totalitate, însă multe femei aleg se luptă o perioadă cu stările de tristețe și anxietate și, în cel mai fericit caz, aleg calea psihologului pentru a-și depăși trauma emoțională.
Faza 3: Motivația personală cântărește foarte mult în cazul unei despărțiri, motiv pentru care vor fi femei care vor da iama în frigider și vor acumula kilograme în plus, aspect care le va afecta și starea psihică, și vor fi femei care vor merge la sala de fitness sau vor descoperi că au pasiuni și hobby-uri nebănuite pe care le vor exploata.
Ce fac bărbații după o despărțire
Faza 1: Bărbații au capacitatea de a suferi în tăcere pentru că ei sunt sexul tare și nu pot să-și arate vulnerabilitățile în fața celorlalți. Pentru majoritatea bărbaților, lacrimile și suferința reprezintă o slăbiciune, iar orgoliul masculin este mai important decât orice. Bărbații nu acceptă să fie compătimiți, astfel încât, chiar dacă sunt copleșiți de durere, ei nu arată și nu discută cu prietenii despre asta.
Faza 2: Pentru că știu să mascheze, în această fază mulți bărbați vor căuta să iasă din casă, să se distreze și să bea un pahar în plus. Pe moment, alcoolul poate îneca suferința, dar pe termen lung nu este nici pe departe cea mai bună variantă pentru că poate crea dependență. În plus, dacă viziunea poate fi deformată, realitatea rămâne aceeași.
Faza 3: O mare calitate a bărbaților este că ei se pot detașa mai ușor de trecut și pot ajunge cu mai multă lejeritate în intimitate cu o altă femeie, fără să aibă mustrări de conștiință sau remușcări principiale. De altfel, această prejudecată pe care multe femei o au, la bărbați aproape că nu există. După o despărțire, bărbații se pot arunca în brațele altei femei, însă totul vor păstra la nivelul de aventură sexuală, relație pasageră, și nicidecum nu vor da curs unei alte povești de iubire.