Ce ne spunem la prima intalnire?
Prima intalnire, primul zambet, prima mangaiere, primul sarut… Toate acestea imbracate intr-o aura magica si extatica. Magia primei intalniri cu greu va putea fi reprodusa mai tarziu. Aceasta intalnire este unica. Pana de curand era normal ca barbatul sa fie cel care invita femeia la o prima intalnire. Asa spunea traditia. Insa, astazi, lucrurile stau cu totul diferit. Astazi a intervenit factorul de reciprocitate. Cu alte cuvinte, dorinta de a avea o prima intalnire este reciproc exprimata, atat de femeie cat si de barbat.
Curiozitatea tematoare a primei intalniri
Cei doi abia asteapta sa se cunoasca si sa se descopere reciproc. Inima este exaltata iar mintea creeaza in cascada tot soiul de scenarii.
“Cum arata ea?”, “Este frumoasa?”, “Este atragator?”, “Cum ma va percepe?”, “Ma va placea sau nu…?” Evident, se constata o tensiune pentru ambii parteneri. Este un adevarat stres pentru ca apare componenta de necunoscut. Nu stii cum sa abordezi si sa gestionezi situatia, fiind foarte dificil de gasit un subiect de conversatie. Iar daca identifici un prim subiect de discutie, atunci cand se epuizeaza este recomandat sa treci la un subiect urmator.
Primele momente mai stanjenitoare
Fara niciun dubiu, primele momente ale intalnirii vor fi incarcate de pauze sau taceri stanjenitoare. Cum sa treceti peste aceste clipe? Folositi-va de simtul umorului aflat in dotare, fara insa a cadea in capcana bancurilor desuete. Incercati sa abordati subiecte cat mai comune sau clasice, precum pasiuni, hobby-uri, preocupari, aspecte generale desprinse din viata. Pentru vizionari sau filozofi, ar fi de dorit sa evite discutiile excesiv de profunde la prima intalnire, precum teluri de viata sau aspiratii inalte.
De asemenea, este important sa nu abordati subiecte dureroase sau dificile, precum nemultumiri, frustrari de viata si traume emotionale.
Prima intalnire este momentul in care se abordeaza lucrurile mai superficiale. Asadar, este neindicat sa puneti intrebari lipsite de delicatete despre trecutul celuilalt sau de ce nu are o viata mai buna. Aceste teme pot fi abordate, insa, ceva mai tarziu. Acest lucru daca prima intalnire se va prelungi si intr-o a doua, a treia intalnire si asa mai departe.
Succesul sau esecul unei prime intalniri tin foarte mult de genul de persoana aleasa.
Prima intalnire, un esec sau un succes
Orice om care se implica intr-o prima intalnire ar tebui sa aiba cel putin o idee despre ceea ce doreste in viitor: o relatie serioasa sau doar o aventura. Odata ajunsi la sfarsitul primei intalniri, probabil ca va intrebati daca va mai exista o a doua intalnire. Acest lucru depinde in mare masura de impresia pe care v-ati lasat-o unul celuilalt. De cele mai multe ori, prima intalnire se termina cu un pupic si, in cel mai bun caz, cu un sarut. Cel mai rau caz care ar trebui sa-ti dea de gandit face referire la lipsa oricarui gest. Este foarte probabil sa nu mai existe o a doua intalnire. Desi, niciodata sa nu spui niciodata!
Text: Ioana Corina Marcu
Consilier psihologic – formare in evaluarea si consilierea experientialista a copilului, adultului, cuplului si familiei