Cum să devii o persoană mai calmă
Atitudinea calmă, relaxată, aduce numai beneficii pentru cel care o afișează cât și pentru cei care înconjoară un astfel de om. Persoana calmă este ușor de admirat, iar compania acesteia aduce o fărâmă de liniște în lumea noastră fără de astâmpăr.
Dacă persoana calmă este atât de admirată și dorești să ajungi și tu așa, iată 7 obiceiuri pe care le poți adopta acum, astfel încât, în timp, să te transformi încet, dar sigur într-o persoană mai cizelată, mai liniștită.
7 obiceiuri care te vor transforma intr-o persoană mai calmă
Vrei să devii mai calm: Renunță la dramatizare.
De cele mai multe ori, tindem să reacționăm exagerat. Ne considerăm victime absolute și ne plângem ca și cum ar fi sfârșitul lumii, chiar și pentru cele mai banale aspecte. E normal să spunem când suntem supărați, e normal să ne plângem uneori, dar mai mult ajută să te focusezi pe soluții decât pe dramatizare. Discreția și eleganța sunt preferate în orice situație.
Vrei să devii mai calm: Ascultă până la capăt ce are de spus persoana care vorbește cu tine.
Ascultarea activă este foarte greu de executat corect și de multe ori tindem să luam cuvintele din gura omului sau să fim absenți când cineva vorbește cu noi. Păstrează contactul vizual, nu pune mâna pe telefon, nu îți da părerea nesolicitat, nu interpreta după bunul plac.
Vrei să devii mai calm: Evită bârfa.
E foarte ușor să cazi în capcana de a bârfi când cineva începe, dar poți să fii sigur că dacă bârfește cu tine, te bârfește și pe tine când nu ești de față. Încearcă să schimbi subiectul, evită să intri în „joc”. Cu timpul, oamenii vor aprecia discreția ta și o să caute compania ta calmă.
Vrei să devii mai calm: Păstrează cu sfințenie un secret atunci când ajunge la tine.
Dacă cumva cineva are încredere să îți spună un secret, fii sigur că o persoană calmă îl păstrează, iar o persoană isterică, agitată nu se poate abține să nu îl spună și altuia. Să câștigi încrederea cuiva e foarte greu și durează o secundă să pierzi totul. Secretele sunt o mare povară de purtat, iar când un om alege să le împărtășească, atunci o face unui om de așezat, cumpătat.
Vrei să devii mai calm: În situație de criză, caută soluții, nu victimizare.
Persoana calmă este cu picioarele pe pământ chiar și în situațiile dificile. Important e să te concentrezi asupra soluțiilor, nu să te enervezi. Lacrimile, furia, neputința nu te ajută cu nimic, iar persoanele cerebrale sunt apreciate și compania acestora este valorizată.
Vrei să devii mai calm: Gândește de 3 ori, acționează o dată.
Pentru omul calm, deciziile se iau o dată, după ce s-au analizat toate aspectele, astfel încât să fie cea mai bună decize posibilă. Uneori pot părea înceți, dar în același timp, apreciați pentru înțelepciune.
Vrei să devii mai calm: După ce rezolvi o situație conflictuală, treci mai departe.
Orice om, oricât de calm ar fi, intră în conflict. Cheia e că, uneori, după ce focul se domonește, trebuie să lași totul în urmă și să mergi mai departe. O să fie greu la început, dar poți să mergi mai departe cu eleganță și cu fruntea sus.
Bonus: ZÂMBEȘTE! Încearcă să găsești partea bună în orice situație, găsește o calitate chiar și la cel mai dificil om, în momentul în care începi să vezi frumusețea în tot ce te înconjoară, o să devi mai calm, o companie caldă și optimistă. Sigur, n-o să te transformi peste noapte într-o variantă britanică a calmului și eleganței, dar odată ce conștientizezi că trebuie să te maturizezi, să devi mai cizelat, procesul este jumătate realizat. Foarte greu se schimbă obiceiurile, e nevoie de răbdare, dar mici schimbări se pot face cu siguranță.