Cum să păstrezi echilibrul atunci când organizezi nunta
Trendul nunților grandioase, scandaloase încă este în vogă, iar stresul organizării unui astfel de eveniment întinde nervii la maximum în cazul tuturor mirilor. Fericirea uniunii riscă să fie umbrită de așezarea la masă, căutarea rochiei perfecte, găsirea unui spațiu suficient de frumos, iar astfel, primii pași în căsnicie să fie încordați, în loc să fie așa cu ar trebui, adică încărcați cu iubire, înțelegere și zâmbete din suflet.
Care este de fapt scopul nunții?
Fiecărei fetițe i se aduce în discuție ziua în care îl va întâlni pe Făt-Frumos, iar ea va fi prințesa zilei, iar scopul vieții ei e nunta. Adevărul e că multe vise se construiesc pe baza acestei imagini idilice, de aceea presiunea și stresul cresc considerabil când vine vorba de nuntă, iar viitoarele mirese tind să uite care este de fapt scopul nunții: uniunea cu bărbatul iubit. De aceea se concentrează pe detalii minore, investesc mult timp, resurse și bani, ca în final să simtă ca totul s-a desfăsurat cum trebuia.
Riscul unei imagini construite în atât de mult timp este să se sfărâme în mii de bucățele când se întâlnește cu realitatea, iar asta să o lase pe mireasă dezamăgită și cu o falsă impresie că dacă a pierdut controlul organizării nunții, o să eșueze și ca soție. Lipsa banilor, a timpului, a pesoanelor implicate și de cuvânt, o pot transforma pe mireasă dintr-o femeie normală, intr-o persoană cu care nu te poți înțelege rațional. Vestea bună e că nunta trece și vin mulți ani frumoși care să facă experiența nunții subiect de glumă.
Cum să îi mulțumești pe toți?
La participarea unei nunți, fericirea a două persoane este fundamentală: a ta și a soțului. Să vă simțiți voi bine, să vă distrați voi, să dansați pe ce muzică vă place vouă, să petreceți timp frumos cu oamenii care se bucură pentru voi și vă fac să vă simțiți bine. Ce părere au oamenii chemați din obligație, verișorii, rudele de grad îndepărtat sau vecinii, este irelevant. Adevărul e că niciodată nu o să ajungi să mulțumești pe toată lumea pentru că gusturile diferă, nu neapărat din răutate. Pentru unii mâncarea e prea rece, pentru alții prea caldă, muzica e prea tare sau prea încet, rochia e prea albă sau prea lungă. Oamenii care au venit doar să găsească nemulțumiri nu merită nici timpul, nici atenția tânărului cuplu.
Trucuri pentru a ușura organizarea nunții
- Stabilește un buget realist. O greșală gravă pe care o fac mulți miri e că se încarcă de datorii pentru o extravaganță de o zi. E drept, la noi la români se dă dar, dar în loc să plătești credite cu acel dar, mai bine sa folositi banii pentru un start frumos în căsnicie cum ar fi o vacanță exotică sau avansul la casă nouă.
- Delegă sarcini persoanelor de încredere. Un om să caute cele mai ieftine flori, altul care să facă un rezumat al restaurantelor pe care să le vedeți, unul care să programeze partea de cosmetică.
- Apelează la echipe profesioniste. E foarte ușor să credem că le putem face noi pe toate, dar există echipe de oameni care organizează nunți toată ziua. Ei ştiu care sunt detaliile pe care mulți le omit, știu cum să gestioneze momentele tensionate, cum să fie totul prezentat miresei, deci sunt alegerea ideală pentru o mireasă relaxată în cazul în care o nuntă mare este ceea ce își dorește.
- Implică-l mult pe partener. Chiar dacă de multe ori pare că ei par indiferenți la ce alege mireasa, le place să li se ceară părerea pentru că în definitiv e și nunta lor, nu doar a miresei. Poate totuși nu le place să fie totul roz și sclipicios.
Cel mai bun truc dintre toate e să te simți bine, să te bucuri de partenerul tău, să alegi totul pe gustul vostru, nu de gura lumii. Nunta este doar începutul drumului, nu întreaga călătorie.
Citeste si De prin lume adunate: superstitii de nunta