Cum să transformi o relație dificilă de cuplu într-una de invidiat
Nu e nevoie de studii și cercetări că să constați cât de greu este să menții în ziua de astăzi o relație pe termen lung. Oficial, numărul persoanelor care divorțează sau care se despart este din ce în ce mai mare. Oamenii au mai puțin timp de la zi la zi, foarte mulți refuză să renunțe la orgoliu, iar problemele de comunicare pe care le au nu fac decât să favorizeze destrămarea mai rapidă a relațiilor.
Este foarte simplu ca, din cauza conjuncturii pe care o traversăm, să ajungem să fim mai tot timpul încordați și nervoși. Ajungem să vedem probleme acolo unde nu sunt și să dăm vina pe persoana care ne este cel mai aproape, adică pe partener. Astfel, este foarte simplu să ajungi să strici o relație care, până recent, părea fără cusur. În rândurile care urmează găsești zece sfaturi care te-ar putea ajuta să transformi o relație care da semne de oboseală într-una proaspătă și pe gustul tău.
Nu îți mai seta așteptări nerealiste în legătură cu personalitatea partenerului
În primul rând, trebuie să accepți că nimeni nu e perfect. Și în al doilea rând, dacă nu îl poți accepta așa cum este el, mai bine renunți și încerci o relație cu altcineva, pentru că rișți să fii dezamăgită așteptând să se schimbe de dragul tău.
Renunţă la nevoia de a câștiga mereu ceva
Nu trebuie să învingi de fiecare dată într-un război al opiniilor; nici măcar nu ar trebui să existe un astfel de război. Nu trebuie să ai mereu ultimul cuvânt, ci mai degrabă este recomandat să învățăm să ne ascultăm și să ne înțelegem reciproc.
Nu mai permite altora să se amestece în relația voastră
Nici măcar dacă este vorba despre un prieten foarte apropiat sau despre un membru al familiei, a ta sau a lui. Nu ai nevoie de idei din afara cuplului, pentru că nimeni nu poate să cunoască exact natura relației și ccontextul în care s-a petrecut un eveniment sau altul.
Trebuie să începi să acorzi atenție nevoilor fizice și emoționale pe care le are
În caz contrar, distanța dintre voi va crește și va crește până într-un punct din care va fi greu să reveniți la atmosfera plăcută cu care erați obișnuiți înainte de debutul problemelor.
Lasă resentimentele în urmă
Cu cât te vei concentra mai mult asupra aspectelor negative din trecutul vostru, cu atât vei apasa mai tare frâna pentru relația dintre voi. De cele mai multe ori, resentimentele generează atâta tensiune încât se ajunge la despărțire.
Învață să respecți diferențele dintre voi
Este perfect normal să fim diferiți și să nu credem aceleași lucruri despre diverse subiecte. Nu trebuie să judeci cu asprime alegerile lui doar pentru că sunt diferite de cele pe care le-ai face tu. Încearcă să-l înțelegi și să îl susții, s-ar putea să aibă mare nevoie.
Nu ezita să recunoști atunci când greșești
Este esențial să ai tăria de a-ți recunoaște greșelile în fața partenerului și de a-i cere să te ierte. În caz contrar, ruptura dintre voi se va adânci în timp iar el va alege să aibă, poate, același tip de atitudine. În oricare dintre cazuri, nu sunteți pe drumul cel bun.
Uită de nevoia de a deține controlul în orice moment
A încerca să deții controlul asupra acțiunilor sau/și gândurilor partenerului este una dintre cele mai sigure metode de a-l îndepărta. Este una dintre cauzele cele mai frecvente pentru care cuplurile ajung să se despartă, mai ales că este imposibil să poți deține și menține un astfel de control.
Îmbunătățește-ți capacitățile de comunicare
Cu cât ajungeți să aveți mai multe secrete și mai puține lucruri împărtășite, cu atât sfârșitul relației este mai aproape. Comunicarea eficientă și sinceră este singură modalitate de a asigura și de a păstra armonia în cadrul cuplului. Trebuie să fiți deschiși și să evitați să vă ascundeți unul de celălat.
Scapă de dependența de partener
Nu uita de lucrurile care îți fac plăcere și de momentele pe care trebuie să le petreci tu cu tine. Nu trebuie să te definească exclusiv relația din care faci parte și în niciun caz realizările (multe sau puține) ale partenerului.