Dincolo de a fi părinți, rămâneți un cuplu
Apariția unui copil în viața de cuplu, indiferent de cât de mare este dorința partenerilor de a deveni părinți, este o adevărată provocare care poate scoate la lumină contexte neconștientizate până atunci. Este, de altfel, un real test pentru orice cuplu și, deși sună ciudat, un copil poate să apropie partenerii sau îi poate despărți. De aceea, ne propunem să venim cu sfaturi și recomandări, astfel încât viața de cuplu să se îmbunătățească și după venirea pe lume a unui copil.
Comunicare și înțelegere
Venirea pe lume a unui copil poate distanța emoțional partenerii, de aceea este bine ca cei doi să fie foarte conștienți de acest aspect și nu numai să-l discute înainte de concepere, ci și după. Comunicarea în cuplu este cheia succesului oricărei relații. Astfel, cei doi parteneri trebuie să discute foarte clar despre ce noi responsabilități sosesc în viața lor și să accepte ideea că nimic nu va mai fi la fel. Apar multe necunoscute în noua ecuație și fără o înțelegere amplă a situației pot apărea reproșuri și tensiuni. De aceea, tot ce provoacă teamă și frustrare trebuie discutat.
Sprijin reciproc
Stresul nașterii, alăptarea, nopțile nedormite pot aduce multă oboseală atât fizică, cât și psihică femeii, iar bărbatul trebuie să devină mai matur ca niciodată și să înțeleagă că are în egală măsură responsabilități legate de creșterea copilului. Este momentul în care partenerii trebuie să fie mai aproape ca niciodată unul de altul și să se sprijine reciproc. În plus, dincolo de atribuțiile egale, trebuie ca cei doi să ia deciziile împreună. De multe ori, femeia este mult mai informată cu privire la aspectele sarcinii și maternității, prin urmare poate avea tendința de a decide singură, insuflând astfel partenerului dezinteres.
Momente în doi
Momentele în doi pot fi din ce în ce mai rare pentru că, chiar și atunci când bebelușul doarme, oboseala este atât de mare, încât proaspăta mămică preferă somnul. Ei bine, aici este nevoie de multă înțelepciune din partea partenerului. Este important ca cei doi să-și creeze un fel de ritual al lor, în care să reușească să fie unul pentru celălalt și atât. De multe ori, în multe cupluri, apariția unui copil distanțează partenerii, iar cel mai afectat este bărbatul care se simte ignorat. De aceea, ca un exemplu, dacă femeia alăptează, bărbatul trebuie să spele vasele, astfel încât imediat ce bebelușul a adormit cei doi să poată sta împreună fără a se mai gândi la nimic.
Sexul trebuie să renască
Este bine știut faptul că sexul devine un subiect delicat în perioada sarcinii, dar și după naștere. De aceea este recomandat ca partenerii să-și reia viața sexuală imediat ce medicul aprobă acest lucru. Amânarea momentului aduce cu sine stingerea pasiunii, iar lipsa sexului poate conduce în timp la îndepărtarea partenerilor, sexul fiind liant de bază al relațiilor de lungă durată. Mulți bărbați dau vina întocmai pe aceste lipsuri pentru tendința de a fi infideli și chiar pentru infidelitatea în sine. O baie fierbinte cu uleiuri aromatice, un masaj relaxant, o muzică în surdină și un pahar cu vin roșu pot face diferența între o seară romantică și o seară banală.
Discuția cu un psiholog
În cazul în care partenerii nu pot administra singuri noua situație cu care se confruntă în viața de cuplu, nu este nicio rușine să apeleze la sfatului unui specialist. O discuție cu un psiholog poate contribui esențial la reapropierea lor, mai ales în cazul în care femeia se confruntă cu un libido scăzut. Totodată, multe femei se tem că după naștere nu mai sunt la fel de atractive, un aspect care, de asemenea, trebuie rezolvat. Este important ca dincolo de a fi părinți, partenerii să rămână un cuplu și să se redescopere din noua postură, să se reîndrăgostească unul de celălalt, să se admire pentru reușita lor și să ducă iubirea la un nivel superior.
Farmaciştii Catena recomandă Tinctura Brânca ursului de la Dacia Plant, un tonic natural virilizant şi fertilizant, cu rol de creştere a libidoului şi a vitalităţii la ambele sexe. Mai multe detalii despre produs găsiţi AICI.