Ești într-o relație la distanță? Ca să reziste, nu uita câteva lucruri.
Cei mai mulți oameni consideră că o relație la distanță este o relație care, mai devreme sau mai târziu, va eșua. Printre primii care te descurajează în general sunt chiar prietenii cei mai buni și membrii familiei. Știi și tu că nu îți este și că nu îți va fi nici de aici înainte ușor cu o astfel de relație, mai ales că toată lumea din jurul tău nu pierde nicio ocazie să îți spună că „ochii care nu se văd se uită”.
Pe de altă parte, care devine valoarea unei atingeri atunci când nu va întâlniți des? Cât înseamnă o plimbare împreună dacă nu are loc în fiecare săptămână? Chiar și parfumul ființei iubite este ceve ce capătă multiple valențe atunci când ai mai rar ocazia să îl simți.
Nu e nevoie să vorbiți prea mult unul cu celălat
În niciun caz nu v-ar ajuta să vă demonstrați posesivitatea și dependența unul de celălalt prin vorbitul non-stop la telefon sau scriindu-vă mesaje. Relația poate să funcționeze foarte bine și fără 12 ore de comunicare în fiecare zi. Este o greșală să crezi că poți „micșora” distanța dintre voi în acest fel. Ba chiar s-ar putea s-o mărești, pentru că, să recunoaștem, câte aveți de fapt să vă spuneți atât de multe ore pe zi? S-ar putea să epuizați repede subiectele și să vă plictisiți. Nu prea merită riscul.
Încearcă să vezi părțile bune ale acestui tip de relație
În primul rând bucură-te că este o experiență care te va învăța cu siguranță ceva, atât despre tine cât și despre celălalt. Este un test foarte bun pentru relația voastră și, de ce să nu recunoaștem, îți oferă libertate și timp pentru tine. Ceea ce, până o să vă puteți vedea mai des, nu e deloc rău. Poți face sport, poți petrece mai mult timp alături de familie.
Discutați deschis despre așteptările fiecăruia
E bine să încercați să stabiliți câteva reguli pe care să le respectați amândoi, ceea ce ar reduce posibilitatea că unul dintre voi să facă ceva ce l-ar lua pe celălalt prin surprindere într-o manieră neplăcută. Evitați pe cât posibil situațiile care pot genera tensiune. De exemplu, dacă știi că un loc în care ai merge sau o acțiune pe care ai face-o ar naște sentimente contradictorii în persoana iubită, poate ar fi în regulă să te gândești de două ori dacă merită să mergi în cael loc sau să faci ceea ce îți propusesei. A! Și nu uitați de transparență în privința programului fiecăruia. E bine să știi când are celălalt timp pentru a-l petrece împreună cu tine, fără să riști să deranjezi. La urma urmei, și tu îți dorești același lucru.
Fiți creativi atunci când comunicați
Aveți ocazia să faceți asta în fiecare dimineață când vă treziți sau seara înainte de culcare. Felul în care vă spuneți „noapte bună”, tonul exprimării și privirea pot să rezolve într-o oarecare măsură problema distanței dintre voi. Puteți să va trimiteți unul – altuia tot felul de clipuri sau de imagini care să nască discuții plăcute sau care să trezească niște sentimente anume în destinatar.
Căutați activități pe care să le puteți face totuși împreună
Indiferent dacă alegeți să jucați un joc sau să urmăriți în același timp un serial, e o alegere bună. Puteți chiar să ieșiți la o plimbare în timpul unui apel video sau, de ce nu, să va ocupați împreună de o activitate online, că de exemplu un blog, un vlog sau o pagină de social media.
Faceți în așa fel încât să vă vizitați reciproc din când în când
Oricât de „la distanță” ar fi o relație, întâlnirile trebuie să aibă loc. Se acumulează atât de multă dorință în așteptare, încât este posibil ca atunci când vă vedeți să fiți mai stângaci decât v-ați fi gândit. Nu e nicio problemă; luați totul ușor, bucurați-vă în felul vostru de acele momente care contează pentru voi, indiferent de maniera în care este lumea obișnuită să privească și să interpreteze relațiile.
Ajută foarte mult dacă amândoi aveți o atitudine deschisă. Nu vă lăsați pradă pesimismului, chair dacă din cauza distanței sunt momente în care pare totul pierdut. Amintiți-va constant faptul că de fiecare dată când vă vedeți este excelent și nu uitați ce v-a adus împreună de la început.