Invata arta seductiei de la cel mai bun: din secretele lui Casanova
Giacomo Girolamo Casanova de Seingalt s-a nascut la Venetia, in 1725, pe 2 aprilie. Memoria colectiva ii pastreaza o reputatie de seducator, trisor si jucator. Insa adevarul este ca el era in primul rand un erudit, om de litere si care calatorea mult. Casanova insusi a contribuit la construirea mitului despre propria viata, fiind pe deplin constient de importanta acestuia. Majoritatea filmelor care l-au avut ca subiect pe celebrul venetian, l-au prezentat ca pe un om cinic, decadent si misogin. In 1976, filmul lui Fellini i-a pecetluit definitiv imaginea, facand din Casanova un personaj arogant, demn de dispret, o masinarie de seductie, cu o sexualitate incarcata de aspecte negative. Adevarul trebuie sa fie pastrat totusi, in ciuda mistificarilor. De partea adevarului stau chiar memoriile scrise de venetian in ultimii zece ani ai vietii sale. “Histoire de ma vie” evoca imaginea unui aventurier, savant, curtezan si magician, mare vizionar si neobosit calator. A fost de asemenea unul dintre cei mai mari scriitori de limba franceza de la sfarsitul secolului al XVIII-lea. „Tot ce am facut de-a lungul vietii mele, bine si rau, am facut in deplina libertate. Sunt, inainte de orice, un om liber,” scria Casanova.
In cei 73 de ani de viata ar fi facut dragoste cu 132 de femei
Se pare ca in cei 73 de ani de viata ar fi facut dragoste cu 132 de femei. Acestea proveneau din toate paturile societatii, unele fiind aristocrate, altele actrite sau dansatoare, ba chiar si calugarite sau sclave grecoaice. Spre deosebire de alt personaj celebru, Don Juan, Casanova chiar era indragostit de multe dintre cuceririle sale.
Dar care au fost principiile care l-au condus catre toate aceste cuceriri?
Unul dintre ele era acela de a face ceva special, care sa faca femeia sa se simta speciala. Mergea chiar pana intr-acolo incat sugera ca un barbat, in cazul in care vrea sa impresioneze o femeie, trebuie sa se poarte ca si cum ar vrea sa o ceara de nevasta, exceptand partea cu inelul si statul in genunchi. Un adevarat Casanova trebuie sa stie exact ce are de facut, sa nu ezite. In acest fel, femeia capata incredere si se lasa cu placere dominata.
Cuceritorul venetian considera ca femeia trebuie sa simta ca a captat toata atentia barbatului. De aceea nu era de acord sa imparta seara si cu o doamna dar si cu prietenii. Prefera sa mearga cu aceasta departe de ochii curiosilor, de galagie sau de orice le putea distragea atentia.
Casanova obisnuia sa invite femeile in camere inundate de lumina, pline de oglinzi
Casanova obisnuia sa invite femeile in camere inundate de lumina, pline de oglinzi, pentru ca acestea sa se poata admira din orice unghi. Iar cand nu erau oglinzi, devenea el insusi o oglinda. Le zambea admirativ fetelor din cand in cand, ramanea cu privirea atintita asupra lor prefacandu-se ca nici macar nu aude ce-i spun, cuprins fiind de farmecul acestora. Considera ca unei fete dragute, careia toata lumea ii spune ca e draguta, trebuie sa-i spui ca este inteligenta pentru a ii capta atentia.
Nu se grabea sa seduca o femeie. Isi acorda ore intregi in care sa le intrebe si sa le asculte, iar femeile il gaseau fascinant pentru ca, la randul lui, era fascinat de ele. Se baza pe faptul ca inainte sa atingi fizic femeia este esential sa ii atingi sufletul.
Cumpara femeilor inclusiv desuuri, dandu-le motive sa le probeze si incepand astfel jocul.
Era adeptul galanteriilor, nu al zgarceniei. Era sigur ca daca o femeie va accepta un cadou costisitor inca de la prima intalnire, va fi mult mai dispusa in a accepta si ceea ce urmeaza intre asternuturi. Cumpara femeilor inclusiv desuuri, dandu-le motive sa le probeze si incepand astfel jocul pe care il stapanea atat de bine.
Casanova folosea afrodiziace si parfumuri care stimulau apetitul sexual. Tactica era ca apoi sa o faca sa vorbeasca, fiind convins ca ele isi iubesc sunetul propriei voci. Urma o atingere care avea rolul de a-i aminti ei de ce se afla el acolo. Nu uita de niciunul dintre cele cinci simturi ale unei femei, considerand ca fiecare dintre acestea trebuia incalzit.
Era un tip rabdator, nu se grabea sa se arunce asupra doamnelor, dar nici nu rata nicio ocazie. Alt aspect important este ca Giacomo Casanova considera preludiul ca incepand din momentul intalnirii, nu cu cateva clipe inainte de actul sexual propiu-zis. Spunea ca nu apuci sa te bucuri de toata placerea daca incerci sa o obtii prea repede.
La 4 iunie 1798, la Castelul Duchcov, celebrul aventurier amoros italian, moare. Convingerile sale, existenta si experientele lui, au marcat omenirea mai mult de 200 de ani. S-a dovedit a fi un fin cunoscator al moravurilor epocii in care a trait, pricepandu-se de minune sa le descrie si sa se transforme intr-un personaj savuros.
Citeste si Tehnici de flirt pe care trebuie sa le cunosti
Text: Ionut Solescu