Oamenii au vise din ce în ce mai urâte din cauza pandemiei de coronavirus
De când s-a declanșat pandemia de coronavirus, schimbările care au loc în viețile noastre sunt din ce în ce mai accelerate și mai diverse. Nu este de mirare că au fost efectuate și publicate foarte multe studii despre felul în care organismul uman reacționează la noile provocări, printre care și unele despre felul în care visăm în acest an, 2020.
Aparent, femeile sunt mai afectate decât bărbații de stresul asociat pandemiei. Din acest motiv, visele și calitatea somnului în cazul lor au fost mai afectate decât în situația bărbaților. Nu numai că visează mai mult decât înainte, dar visează mai intens iar visele sunt o reflexie a fricilor și a anxietății care însoțesc pandemia.
Cercetătorii au folosit algoritmi care au la bază inteligența artificială
Concluziile studiului au fost publicate în revista finlandeză „Frontierele psihologiei” și se referă la vise în care oamenii își imaginează strângeri de mâna accidentale, vise în care cred că urmează să îi piardă pe cei dragi sau că trebuie să între în carantină în incinta unei vămi.
Pentru a putea înțelege ceea ce se întâmplă cu visele noastre, cercetătorii au folosit algoritmi care au la baza inteligență artificială. S-au folosit relatări de la mai mult de 800 de persoane, din timpul perioadei de izolare forțată de 6 săptămâni care a avut loc în Finlanda.