PH-ul vaginal – indicator al sanatatii intime
Sanatatea inseamna echilibru, iar de acest echilibru are nevoie si aparatul nostru genital. Orice femeie activa din punct de vedere sexual trebuie sa acorde o importanta deosebita sanatatii intime, sa se ingrijeasca in mod corespunzator si sa-si efectueze cel putin o data pe an examenul clinic ginecologic.
In mod sigur ati auzit despre PH la televizor si in reclame, insa un lucru mai putin cunoscut despre acesta, este faptul ca de nivelul lui depind in mare masura toate activitatile organismului nostru. Functia ph-ului este de a masura gradul de aciditate al tuturor celulelor corpului, plecand de la cel mai mare nivel de aciditate, adica nivelul 0, si pana la nivelul 14, cel mai intens nivel de alcalinitate. De exemplu, echilibrul ph-ului sangvin se inregistreaza intre valorile 7 si 7,40, iar al pielii are o valoare de 5,5. Insa si secretia vaginala are un ph propriu, ceva mai mic, intre 3,8 si 4,5.
Ph-ul vaginal ne indica starea de sanatate a vaginului, care se diagnosticheaza prin automasurarea periodica a secretiei vaginale. Indiferent daca prezinta simptome anormale sau nu la nivel genital, orice femeie trebuie sa fie precauta cu eventualele modificari ale secretiei, deoarece acestea pot dezechilibra nivelul ph-ului vaginal, crescandu-i aciditatea.
Factorii care pot influenta cresterea ph-ului vaginal
Aciditatea unui vagin sanatos tine la distanta eventualele infectii ale aparatului genital. Cresterea ph-ului vaginal determina o scadere a aciditatii, proces ce pemite perturbarea florei bacteriene si dezvoltarea infectiilor vaginale.
Cei mai importanti factori care modifica nivelul normal al ph-ului vaginal sunt:
– Antibioticele: modifica structura vaginului si maresc riscul de infectie;
– Varsta si menopauza: variatiile hormonale cresc ph-ul vaginal;
– Sarcina si alaptarea;
– Contactul sexual;
– Spalari intravaginale excesive;
– BTS-urile;
– Produsele de igiena intima: afecteaza flora vaginala si cresc ph-ul;
– Menstruatia: nivelul ph-ului din sange este mai mare de 7, iar in timpul menstruatiei aciditatea din vagin se micsoreaza;
– Tampoanele sau dispozitivele intrauterine: modifica ph-ul si determina leziuni ale vaginului;
– Stresul si alimentatia deficitara afecteaza microbiologia vaginala si intreg sistemul imunitar.
Toata aceste situatii de risc pot fi insa anticipate prin testarea periodica a nivelului ph-ului cu ajutorul testelor de evaluare a ph-ului vaginal.
Ferlidona Testul de evaluare a pH-ului vaginal este un dispozitiv medical de diagnosticare in vitro, singurul test de acest tip pe piata. Testul de evaluare a ph-ului vaginal Ferlidona masoara nivelul ph-ului printr-o utilizare igienica, rapida, simpla si nedureroasa. Ferlidona Testul de evaluare a ph-ului vaginal poate fi utilizat ori de cate ori exista suspiciuni de infectii urinare, soldate cu arsuri, mancarime, miros neplacut sau inflamatii vaginale, intrucat testul are capacitatea de a identifica stadiile incipiente ale bacteriilor. Usor de utilizat si precis, Ferlidona Testul de evaluare a ph-ului vaginal este usor de interpretat, fiind 100% confirmat prin studii de acceptabilitate.
Mai multe detalii despre produs dar si oferte promotionale gasiti AICI.
Text: Alexandra Lupu