Secretii la nivelul penisului, simptome, cauze si tratament
Secretia reprezinta o modalitate prin care organismul incearca sa elimine divers continut lichidian (fie ca este fiziologic, fie ca este patologic) astfel incat sa se pastreze homeostazia organismului. Din punct de vedere medical secretia la nivelul aparatului reproducator masculin este fiziologica in timpul actului sexual sau in timpul adolescentei in cazul polutiei la tinerii baieti adolescenti. Orice alta secretie ce intereseaza aparatul reproducator masculin este de cauza patologica aceasta situatie fiind determinanta pentru un barbat ca sa solicite ajutorul unui medic specialist.
Cand trebuie sa te ingrijorezi?
De regula aceste secretii au o coloratie si un miros caracteristic, specific unei infectii locale indiferent ca intereseaza aparatul urinoexcretor sau aparatul reproducator. Evident ca de aici putem trage concluzia si ne putem ghida in depistarea cauzelor posibile ale acestor infectii cat si zona, locatia afectata de infectie. Infectia genereaza pe plan local secretii la nivelul penisului, dar cu originea/sediul patologiei ce genereaza aceasta secretie situata la nivelul aparatului genitourinar cu localizare preponderenta a aparatului urinoexcretor face obiectul consultatiei la un medic urolog sau nefrolog (in functie de sediul infectiei, inflamatiei, patologiei).
La medicul specialist in urma anamnezei si a interpretarii analizelor de laborator se identifica posibila cauza a secretiilor la nivelul penisului in functie de localizarea/sediul infectiei, inflamatiei, patologiei ce genereaza aceasta secretie.
Tratamentul chirurgical si medicamentos
Evident ca in cazul unor secretii de cauza inflamatorie/infectioasa tratamentul este specific patologiilor de acest fel si consta in administrarea de antibiotice pe plan local sau chiar si la nivel sistemic, iar in cazurile grave se poate ajunge chiar si la extirparea pe cale chirurgicala a focarului de infectie. In cazul unor secretii secundare unor patologii ce implica grupa bolilor cu transmitere sexuala pacientul va primi tratament complex ce consta in administrarea de antifungice, antimicotice, antibiotice si chiar anestezice locale ce au rolul de a diminua pruritul local.
Exista insa pe langa tratamentele acceptate de medicina alopata si tratamente specifice medicinii alternative sau complementare, tratamente ce constau in efectuarea de exemplu a unor sedinte de psihoterapie, acupunctura, masaj de relaxare, preparate homeopatice sau administrarea de ceaiuri, aplicarea de cataplasme sau de surse locale de caldura, insa pacientul nu trebuie sa omita faptul ca toate aceste metode traditionale de tratament al secretiilor patologice cu originea la nivelul aparatului reproducator masculin au rol complementar tratamentului alopat ce consta in administrarea de antibiotice, antimicotice, antifungice.
Citeste si Boli cu transmitere sexuala fara simptome
Farmaciile Catena va recomanda cardul Safe for You, care va ofera posibilitatea de a achizitiona produse pentru contraceptie si pentru uz feminin cu pana la 25% REDUCERE.
Text: Dr. Hetea Andreea Obstetrica-Ginecologie