Yin si Yang la puterea feminin
In lume, dintotdeauna, a functionat perfect principiul polaritatilor, cunoscut sub denumirea de Yin si Yang. Sau Bine si Rau! Imaginati-va cum ar fi aratat ziua daca nu ar fi existat noaptea, cum ar fi fost pentru voi lumina fara intuneric, apa fara foc, caldura fara frig, viata fara moarte si lista poate continua in functie de creativitatea fiecaruia.
Nimic n-ar mai fi fost perceput ca fiind intr-un fel sau altul, fara a avea un termen de comparatie, si anume, opusul primului lucru. De unde am fi stiut sa apreciem lumina ca fiind lumina daca nu am fi cunoscut si intunericul? Sau de unde am fi stiut ce este binele daca nu am fi experimentat si raul!? De nicaieri…
Polaritatea Bine-Rau in universul feminin
Exista un moment in viata in care incepem sa iesim din paradigma polaritatii bine-rau si patrundem intr-o alta dimensiune, mai extinsa. Aici, incepem sa ne dam seama ca fiecare persoana are in sine cele doua polaritati bine-rau, egoist-generos, plictisitor-distractiv, harnic-lenes, frumos-urat, luminos-umbros etc. In cazul femeilor, pe masura ce invata sa isi armonizeze „femeia buna” cu „femeia rea” din fiinta lor, universul lor devine mai complex si holistic. Acest aspect se va reflecta si in afara lor. Ele vor atrage oameni in viata lor pe aceleasi unde de frecventa.
Pe plan sexual, erosul feminin se extinde, atragand barbati profund respectuosi si afectuosi. Astfel, relatiile de cuplu vor fi unele mai armonioase si echilibrate. Atat femeia cat si barbatul vor beneficia pe deplin de pe urma acestui nivel extins de constientizare. Spontaneitatea se descatuseaza, pofta de viata si energia vor crea sentimentul de libertate si fericire nemarginita.
Tu cum te-ai descrie?
Te invit sa iei o pauza de cateva minute si sa te gandesti la tine, la propria persoana. Cum esti tu? Cum te-ai descrie? Iti propun sa te ghidezi, tinand cont de lista urmatoare: nevoi, dorinte, asteptari, caracteristici, calitati, defecte etc. Fa un inventar al acestora. Noteaza pe o foaie de hartie fara sa te grabesti cat mai multe raspunsuri la intrebarea “Cine sunt eu?” Iar acum, ca bun/a analist/a ce esti, te invit sa studiezi cu atentie lista atributelor care te definesc si sa le identifici pe acelea care, din punctul tau de vedere, sunt atribute bune sau atribute rele.
Text: Ioana Corina Marcu
Consilier psihologic – formare in evaluarea si consilierea experientialista a copilului, adultului, cuplului si familiei